Onko sinulla ja yritykselläsi jo suunnitelma uuteen arkeen?

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Kuinka palaat hallitusti arkeen? Tiedätkö, mitkä asiat ovat organisaatiossasi kriittisiä? Kuinka paluu normaaliin tapahtuu? Palataanko normaaliin arkeen? Mikä on normaalia? Tiedetäänkö mihin palataan? Mitä henkilöstö odottaa? Mitä vaaditaan johtamiselta uudessa arjessa? Miten uusi arki tulee näkymään johtoryhmien agendoissa?

Paljon kysymyksiä. Mukana arvailua ja olettamuksia.


Sen tiedämme nyt, että pandemian aikana organisaatiot ovat venyneet ja joustaneet. On odotettu. On annettu aikaa johdolle ja esihenkilöille. Usealla työskentelypaikka on muuttunut toimiston sijasta kotikonttoriin.
Etätyöskentely alkaa olla tuttua ja normaalia. Myös työajan käsite on saattanut hämärtyä. Etätyöskentely on tarkoittanut usein myös sitä, että työtä tehdään itsenäisemmin kuin ennen, yksin.


Sosiaalisten kohtaamisten määrä on vähentynyt. Virallinen ja epävirallinen yhteydenpito on muuttanut muotoaan. Virtuaaliset ja hybridikohtaamiset ovat arkipäivää. Itsensä johtamisen taidot ovat tärkeämpiä kuin ehkä koskaan.

Uusia toimintamalleja odotetaan


Tiedämme myös sen, että useimmissa organisaatiossa odotetaan nyt uusia pelisääntöjä ja toimintamalleja – mikä on meidän oma mallimme työskennellä jatkossa.
Milloin olemme etänä ja milloin tapaamme fyysisesti. Kannustamme organisaatioita ottamaan näitä seuraavia askeleita. Osallista työntekijät mukaan keskusteluun, ole itse aktiivinen ja tee aloite.

Oman henkilöstön lisäksi ulkoisten sidosryhmien toiveita ja näkemyksiä on hyvä kuunnella ja rakentaa yhdessä toimivimmat yhteistyömallit. Pandemia-aika on tuonut mukanaan useita haastavia hetkiä, mutta samalla olemme myös oppineet paljon uutta.
Yhteisen dialogin keinoin on mahdollista määritellä ne elementit, joista olemme valmiita luopumaan ja mistä vastaavasti haluamme pitää kiinni jatkossakin.

Esihenkilötyö murroksessa


Pandemia-ajan mukanaan tuomat hybridityömallit edellyttävät uudenlaista esihenkilöosaamista. Tiimien vetäjät tarvitsevat uudenlaisia taitoja menestyäkseen esihenkilöinä ja pystyäkseen tukemaan omaa henkilöstöään parhaalla mahdollisella tavalla. Esihenkilötaitojen valmentaminen on nyt ajankohtaista.

Nyt on aika toimia


Me Tuoconissa tuemme pelisääntöjen määrittelyssä. Me kannustamme luopumaan vanhasta, autamme varautumaan riskeihin ja teemme yhdessä paluusta luonnollisen kehitysaskeleen.

Tuloksena paluu uuteen arkeen hallitusti, uudistuneena ja kilpailukykyisenä.

Nykyhetken muutoskyvykkyys -checklist

Lataa itsellesi Nykyhetken muutoskyvykkyys -checklist. Saat dokumentin sähköpostiisi. Materiaali sisältää neljä tärkeää suositusta sekä listan, jolla testaat yrityksesi tilanteen ja muutosvalmiuden.

Sähköpostiosoite on virheellinen.

Kati Tanninen

Ketju- ja palvelujohtaja

+358 40 752 2357

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme