Opteamin entiset pääomistajat palaavat henkilöstöpalvelualalle ostamalla rekrytointi- ja suorahakuyritys Tuoconin

Turkulaiset rekrytoinnin ja HR-alan uranuurtajat Johanna ja Mika Eskola palaavat takaisin henkilöstöpalvelualalle. Eskoloiden omistama valmennusyritys Local Work Life Oy on ostanut asiantuntijarekrytointeihin erikoistuneen Tuocon Oy:n osakekannasta 90 prosenttia yrityksen toimivalta johdolta. Valtakunnallisesti toimivan yrityksen pääkonttorit sijaitsevat Vantaalla ja Tuusulassa.

Eskolan perhe päätti palata toimialalle, kun heille asetettu kilpailukielto päättyi ja tarjolla oli mahdollisuus ostaa Tuocon Oy. Johanna Eskola aloittaa Tuoconin toimitusjohtajana välittömästi. Mika Eskolan tehtävänä uudessa organisaatiossa on laajentaa Tuoconin palveluja myös Suomen ulkopuolelle.

– Tuocon tuo meidät takaisin toimialalle. Haluamme ehdottomasti säilyttää Tuoconin laadun ja palvelutason jatkossakin. Yhdessä palveluportfoliomme laajenee ja suunnitelmana on kasvaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Kansainvälinen kasvu edellyttää liittymään olemassa olevaan verkostoon tai rakentaa sellainen itse. Uskomme työvoiman globaalin liikkuvuuden lisääntyvän, vaikka tällä hetkellä koko maailma näyttää pysähtyvän, toteaa Johanna Eskola.

Tuoconin nykyinen johto ei ole vetäytymässä kaupan myötä pois, sillä heidän roolinsa keskittyy yhä enemmän asiakassuhteiden johtamiseen ja kehittämiseen. Yhtiön väistyvä toimitusjohtaja Janne Karlsson on vakuuttunut yrityksen kasvavan Johanna Eskolan johdolla.

– Meillä on jo nyt hyvät ja vahvat asiakassuhteet. Meiltä kysytään palveluita, joita meillä ei ole. Tällaisia ovat muun muassa valmennuspalvelut, jotka nyt tulevat portfolioomme Eskoloiden mukana, Karlsson sanoo.

– Me keskitymme nyt intohimoisiin huippuosaajiin ja asiantuntijoiden etsimiseen niin meille itsellemme kuin asiakkaillemmekin. Tuocon on meille hieno mahdollisuus tehdä visiostamme henkilöstöpalvelualalla totta. Heillä on loistava henkilökunta, jonka kanssa lähdemme nyt rakentamaan yhteistä tulevaisuutta, Johanna Eskola jatkaa.

Tuoconin toimitusjohtaja Janne Karlssonin mukaan aloite myymiselle tuli heidän puoleltaan. Syitä myymiselle oli useita, muun muassa halu kasvaa merkittäväksi toimijaksi. Lisäksi Eskoloiden kanssa tehdystä yhteistyöstä oli jo valmiiksi hyviä kokemuksia.

– Me olemme olleet palveluntarjoajina Opteamille ja Baronalle ja niissä puitteissa tehty yhteistyötä jo aiemmin. Se toimi tosi hyvin ja arvostamme heidän johtamisosaamistaan ja kokemustaan toimialalta. Nyt katsomme rohkeasti tulevaisuuteen, jotta yhteinen visiomme toteutuu, Karlsson sanoo.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Johanna Eskola, 040 545 7573, johanna.eskola@tuocon.fi
johtaja Janne Karlsson, 050 527 5037, janne.karlsson@tuocon.fi

Sulje

Haastavista ajoista noustaan entistäkin voimakkaampina.

Vaikka ajat ovat juuri nyt haastavat ja emme tarkalleen tiedä mitä huominen tuo tullessaan, kasvattaa tämäkin kriisi meitä kohti huomista. Olemme selvinneet monista koitoksista aiemmin ja selviämme tästäkin. Se vaatii toki rohkeutta, lujaa tahtoa ja yhteen hiileen puhaltamista – asioita joista meidät suomalaiset tunnetaan, ja me pärjäämme, kun luotamme itseemme, ammattitaitoomme ja toisiimme.

Tuoconin osakekannasta 90 % on siirtynyt Johanna ja Mika Eskolan valmennusyrityksen omistukseen, nykyinen johto sekä työntekijät jatkavat yrityksessä. Johanna Eskola siirtyy yrityksen toimitusjohtajaksi.

Nykyisille asiakkaillemme tarjoamme samaa ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua kuten tähänkin asti, ja nyt myös laajempia palvelukokonaisuuksia kuten yritysten johdon valmennukset sekä outplacement- ja interim-palvelut. Visiomme on olla tulevaisuuden työelämän kehittäjä – luomme uusia konsepteja sekä kehitämme nykyisiä palvelemaan teitä entistäkin paremmin.

Kiinnostuitpa palveluistamme tai olet intohimoinen asiantuntija, lue meistä lisää ja ole meihin yhteydessä.

Kriisit kasvattavat meitä, eivät nujerra.

Johanna Eskola
Johanna Eskola, toimitusjohtaja

REKRYTOINNIT JA SUORAHAUT / TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISPALVELUT / VALMENNUSPALVELUT / OUTPLACEMENT-PALVELUT / INTERIM-PALVELUT