Tee ainakin tämä – helpot vinkit näkyvyyteen LinkedInissä

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Sosiaalisen median ammattilaiset kilpailevat algoritmien kanssa ja muistuttavat aktiivisuuden tärkeydestä.

Julkaise!

Kommentoi!

Jaa!

Jos todellisuus on lähempänä suomalaisten tyypillistä somekäyttäytymistä erityisesti LinkedInissä, vierailuja portaaliin on 1-4 kertaa kuukaudessa. Edes viikoittainen aktiivisuus ei välttämättä riitä nostamaan profiiliasi esiin käyttäjien ja julkaisujen virrasta. Miksi siis vaivautua?

Vaikka et olisi oman elämäsi tai henkilöbrändisi unelmien some-manageri, muutama päivitys profiiliin kannattaa tehdä jo tänään. Ammattilaisten käyttämissä LinkedInin hakutyökaluissa näkyvät parhaiten profiilit, joissa on kuvattu osaamista toimialaan sopivin termein ja joiden perustiedoista saa hyvän käsityksen osaajan taustasta. Työkaluja käytetään mm. tunnistamaan yrityspäättäjiä ja kandidaatteja suorahakuihin. Joskus LinkedInin sisällöillä varmistetaan kollegalta saatu suositus tai henkilön itsestään kertoma tausta (myönnä pois, syyllistymme kaikki toisinaan pieneen profiilitirkistelyyn). Seuraavilla vinkeillä varmistat siis, että sinut löydetään paremmin. Samalla, huolehdit siitä, että osaamisesi on ymmärrettävää ja ilmaistu uskottavalla tavalla:

  • Käy läpi profiiliisi merkityt osaamiset ja pyri tarkkuuteen. Jos olet vaikkapa HR-ammattilainen, valitse mahdollisimman kuvaavia osaamisia, kuten ”työehtosopimusjuridiikka” tai ”palkkaus”. Vaikka sinulla olisi kokemusta myynnistä kesätöiden muodossa, mieti vielä, onko se osaaminen, jolla haluat tulla löydetyksi. Entä onko kuvattu osaaminen mahdollista kuvata hakemuksessa toimintana?
  • Varmista, että edelliset työtehtävät ja organisaatiot on lisätty profiiliin. Tarkista myös, että toimiala on ilmaistu selkeästi ja tarkasti. LinkedIn-haussa saatetaan käyttää tarkkojakin toimialarajauksia, eikä ”IT” tai ”Marketing” välttämättä riitä nostamaan profiiliasi tulosten kärkeen.
  • Vertaa profiilia entisiin ja nykyisiin kollegoihin ja arvostamiisi ammattilaisiin. Oletko kuvannut osaamistasi alalle sopivalla tavalla? Löydätkö osaamisia, joita voit lisätä omaan profiiliisi? Mikä on yleisin tapa ilmaista omaamasi tutkinto?
  • Kirjoita nimen alle yhteenveto-laatikkoon (Summary) tiivis ja kuvaava esittely itsestäsi ammattilaisena. Kerro, mikä on ollut urapolkusi kantava teema ja kenties lyhyesti kuvattuna tapasi tehdä työtä. Tekstin tarkoitus on erottautua muista samalla taustalla ja kokemuksella varustetuista osaajista. Huomoi, että käytetty tyyli vaihtelee toimialaoittain ja tehtävittäin paljon.

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme