Erään sopeuttamisprojektin tarina

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Viime keväänä noin 100 henkeä työllistävä, pääosin pääkaupunkiseudulla toimiva yritys joutui tilanteeseen, jossa muutosneuvotteluiden pohjalta päädyttiin irtisanomaan hieman toistakymmentä vakituista työntekijää. Irtisanottujen joukossa oli sekä toimihenkilöitä että työntekijöitä. Yrityksen toiveena oli, että prosessi toteutettaisiin jokaista yksilöä kunnioittaen, lakia noudattaen ja yrityksen toiminnan jatkuvuutta parhaalla mahdollisella tavalla tukien. Yritys päätti ottaa yhteyttä Tuoconiin nettisivujemme kautta eräänä maanantaina.

Käynnistimme keskustelut asiakkaamme kanssa seuraavana päivänä, tiistaina. Saman viikon torstaina he päättivät ottaa Tuocon Oy:n muutosturvakumppanikseen. Seuraavalle viikolle sovimme tiedotustilaisuuden, johon kutsuttiin yrityksen koko henkilökunta. Tilaisuudessa käytiin lävitse yhtiön taloudellinen tilanne. Sopeuttamistoimien välttämättömyys tuotiin selkeästi esille ja henkilöstölle kerrottiin avoimesti mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Tuocon Oy esitteli tilaisuudessa osallistujille lyhyesti oman palvelunsa sisällön ja tavoitteet. Viestin pääsisältö oli, että yksikään irtisanotuista henkilöistä ei tulisi jäämään tyhjän päälle vaan he tulevat saamaan vankan tuen seuraavan ura-askeleen löytämiseksi. Tämän viestin kuulivat irtisanottujen lisäksi kaikki muut tilaisuuteen osallistuneet työntekijät.

Seuraavalla viikolla käytyjen irtisanomiskeskusteluiden yhteydessä yrityksen HR varmisti irtisanotuilta henkilöiltä, että Tuocon Oy:lle saa luovuttaa heidän yhteystietonsa ja heihin saisi ottaa yhteyttä muutosturvapalvelun toimittajan, Tuocon Oy:n toimesta. Muutaman päivän sisällä irtisanomisesta valmentajamme olivat ottaneet yhteyttä jokaiseen irtisanottuun henkilöön. Tavoitimme lähes kaikki henkilöt, joista jokainen päätti ottaa tarjotun palvelun vastaan. Kahta henkilöä emme sinnikkäistä sähköpostitse, puhelimitse ja tekstiviestein tehdyistä kontakteista huolimatta tavoittaneet.

Valmennusprojekti kesti kokonaisuudessaan kahdeksan kuukautta. Projektin aikana jokainen palveluun osallistunut henkilö otti uuden ura-askeleen, kukin omalla tavallaan. Jokaisen osallistujan polku oli erilainen, omista valmiuksista, osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista kumpuava. Oman, henkilökohtaisen valmentajan johdolla työhön osallistui koko Tuocon Oy:n henkilökunta: suorahaun- ja talouden ja työmarkkinatietouden asiantuntijat, sertifioidut profiloinnin osaajat sekä pätevät ja kokeneet uravalmentajat. Oman valmentajan kanssa oli mahdollisuus käydä lävitse mennyt tarvittavassa määrin ja keskittyä sen jälkeen olennaiseen: tavoitteiden asettamiseen sekä toimenpiteisiin ja tukeen niiden saavuttamiseksi.

Muutosturva- ja outplacement palvelun tarjoajan näkökulmasta projekti oli menestys: saavutimme ja ylitimme uniikin ja yksilöllisen palvelumme avulla kaikki sille yhdessä asiakkaamme kanssa asettamamme tavoitteet. Tänä päivänä projektin tilaajan, asiakkaamme, tilauskanta on vahvistunut ja he palkkaavat jälleen aktiivisesti palvelukseensa uutta vakituista henkilökuntaa.

Jos haluat kysyä sopeuttamisesta, voit lähestyä meitä. Olitpa sitten organisaation edustaja tai työntekijä, me lupaamme auttaa!

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme