Blogi

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Blogi

Innostunut ja energinen vai ahdistunut ja pelokas?

Muutostilanteiden rakentava työstäminen antaa voimaa organisaatiolle ja tukee organisaation menestymistä. Jos muutostilanteet käsitellään huonosti tai jätetään kokonaan käsittelemättä, organisaation on vaikea päästä eteenpäin.

Curriculum Vitae

Miten tehdä vaikutus rekrytoijaan CV:llä ja hakemuksella?

Rekrytoijana minun on nopeasti pääteltävä riittääkö kokemus ja onko se oikeanlaista täytettävän tehtävän kannalta. Siksi hyödyllistä on avata hieman tehtäviään ja vastuualueitaan, joista käy ilmi ammatillinen osaaminen ja kehittyminen urapolulla. Hakija, jonka CV herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia, saattaa joutua jo ensimetreillä hylätyksi.

Robotti vie rekrytoijan työn

Digitalisaatio muuttaa väkisinkin tapaa tehdä rekrytointeja ja hakea työtä. Yhä enemmän vastuu aktiivisuudesta siirtyy kandidaatilta yritykselle ja sopivien osaajien metsästämiseen ollaan valmiita uhraamaan aikaa ja rahaa. Saatavilla olevan tiedon määrän rajahyöty kääntyy laskuun, jolloin voittaja ei olekaan se, jolla on eniten tietoa. Kisaamme lopulta siitä, kuka osaa käyttää tietoa parhaiten hyödykseen.

Mistä tietää: onko muutosta johdettu menestyksekkäästi?

Muutosjohtamisen tärkeys on varmasti kirkastunut jo jokaiselle yritysjohtajalle ja esihenkilölle. Työelämä harjoitti ja kouli työntekijöitä tehokkuuteen ja kuuliaisuuteen vuosikymmenet ja nyt tarvitsemmekin sen sijaan luovuutta, uudistumiskykyä ja (ah niin käytettyä) yrittäjähenkisyyttä. Muutos on raju ja nopea. Radikaaleimmat toteavat, ettei muutosten välistä aikaa enää ole – koko työelämä on muutosten ketjua, jossa uudistuminen on elinehto. Organisaatioiden […]

Toimitusjohtajan tervehdys ja vuoden 2020 päätös

Kohta on erilaisuuksien vuosi 2020 saatettu päätökseen. Oli pakko pysähtyä ja katsoa ensin hieman peruutuspeiliin ja sitten sivupeileihin, jotta eteenpäin katsomiselle löytyy oikeat askelmerkit. Mitä 2020 opetti?

Tuoconin joulumuistamiset

Joulumuistamiset lahjoitettiin tänä vuonna Joulupuu-keräykseen, joka kerää lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. 

Rekrytointi on fantasian ja realismin herkkää tasapainoilua

Suorahakuprosessin finaali on jännittävä vaihe – huipentuma, johon kulminoituu kaikki se aika, vaiva ja energia, jota siihen on käytetty. Toiveita ja lupauksia on esitetty puolin ja toisin kandidaatin ja rekrytoivan esihenkilön välillä. Osa toiveista ja lupauksista voi olla kuitenkin myös ääneen lausumatonta, oletettua. Konkreettista, jo saatua tietoa rikastetaan ja väritetään väistämättä myös tulkinnoilla ja haaveilla. […]

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Kaikki kaikki yhteystietomme