Katseet horisonttiin

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Vieraskynässä sisaryrityksemme Ziirto julistaa tuloksenteon ja ekologisuuden vastakkainasettelun päättyneeksi:

Ekologisuus ja tuottavuus ovat edustaneet vastakkaisia äärilaitoja liian pitkään. Todellisuudessa tulevaisuuden ratkaisujen tulee huolehtia ympäristöstä ja toiminnan jatkuvuudesta tuloksenteon kautta. Tavaroiden liikuttaminen vaatii jatkossakin materiaaleja ja kuljetuksia samalla, kun kiire päästöjen vähentämiseksi kasvaa. Tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäys logistiikkaan ei kuitenkaan aina vaadi lisäpanostuksia tai investointeja. Logistiikka on edelleen pullollaan jopa turhia tai tehottomia työvaiheita ja -tapoja. Tavoitteenamme ei ole tuhlata tai viherpestä, vaan tehdä fiksummin. Parhaat ratkaisut ovat tehokkaita samalla, kun ne minimoivat kuormituksen ympäristön ja resurssien näkökulmasta.

Hukka prosesseissa ja matti kukkarossa

Ihmisten havaintokyky on rajallinen, eikä arjessa aina ehditä keskittyä toiminnan kehittämiseen. Ziirron ammattitaitoa onkin kaivaa kunkin asiakkaan prosessesseista mahdollisuudet tehostamiseen ja kuormituksen vähentämiseen tieteellisten menetelmien avulla. Tutkimme työvaiheet ja menetelmät tarkasti havainnoimalla, dokumentoimalla ja haastattelemalla työntekijöitä. Näiden pohjalta tuotamme suosituksia koskien mm.

  • Materiaalikäyttöä ja kierrätystä
  • Toiminnan tehokkuutta ja parhaita työtapoja
  • Tehokkaita ja vihreitä laiteratkaisuja

Tuotamme tarvittaessa suosituksia myös robotiikasta, automaatiosta ja teknisistä työvälineistä. Ehdotuksissamme on aina huomioitu ratkaisun kokonaisvaikutus tuottavuuden ja ekologisuuden näkökulmasta. Haluamme olla mukana rakentamassa tulevaisuuden logistiikkaa, joka tasapainottaa ihmisten ja ympäristön tarpeet sekä kannattavuuden ja kestävän kasvun. Asiakkaamme odottavat meiltä konkreettisia tekoja − uskallatko uudistua?

// Mika Eskola ja Toni Salminen, Ziirto

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme