Kesätervehdys 2022

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Kesätervehdys,

Mitä sinä odotat kesältä? Mielessäni odotan juhannusta, jolloin kesä virallisesti alkaa. Kesä on monella tapaa mielenkiintoinen ajanjakso; Suomen yrityselämä hiljenee heinäkuussa, mutta suorahaussa tämä on yksi kiireisimpiä ajankohtia. Useat haut laitetaan käyntiin juuri ennen lomia ja työvaihe siirtyy meille siksi aikaa, kun asiakkaat ovat lomalla.

Minulle juhannus edustaa tietyllä tapaa tarinassa sivun kääntämistä.Tämä vuoden kahteen jakava ajankohta on hyvä hetki pysähtyä reflektoimaan niin yrityksen, tiimin kuin yksilönkin näkökulmasta, onko vuoden alkupuolella toteutettu sovitun mukaisesti niitä asioita, joita on alun perin suunniteltu. Pääseekö kesäfiilikseen voittajan asenteella ja syksyn toimenpiteet ovat kirkkaana mielessä?

Meillä Tuoconissa yrityksen näkökulmasta olemme toteuttaneet kasvustrategiaamme systemaattisesti. Tästä kertoo myös se, että olemme saaneet joukkoomme mahtavia kollegoita jo tuplasti vuoteen 2020 verrattuna. Partneriverkostomme on kasvanut ja joukkoomme on liittynyt alkuvuonna kaksi uutta partneria. Tiimin näkökulmasta toimintamme kehittyy koko ajan. Arvioimme parhaita käytänteitä ja kokeilemme uusia toimintatapoja kehittyäksemme ja vastataksemme muuttuvan työelämän tarpeisiin. Jotain pysyvääkin olemme juurruttaneet korona-aikana; viikkopalaveri kokoaa koko organisaatiomme yhteen virtuaalisesti ja kuukausipalaveri livetapaamiseen. Nämä ovat luoneet yhteisöllisyyttä ja osaamme arvostaa yhteistä kasvokkain vietettyä aikaa, jossa vallitsee luottamuksen ja avoimuuden ilmapiiri. Näissä kohtaamisissa olemme hyödyntäneet aktiivisesti Insights Discoverya, jotta opimme tunnistamaan toisemme aina vain paremmin ja kehittämään vuorovaikutustamme tiimin sisällä.  Itse voin todeta, että tämän asiantuntijatiimin kanssa on mahtavaa tehdä töitä.

Yksilötaso onkin sitten asia, johon voimme itse sekä vaikuttaa että päättää. Kun kesällä on aika myös ladata akut, niin tunnistatko sinä mistä elementeistä sinun akkusi latautuvat? Itse koen, että on haastavaa irrottautua työn sykkeestä vielä, kun siitä työstä niin kovin innostuu. Minulle toimii parhaiten totaali maisemanvaihto. Näin myös ajatukset kirkastuvat näkemään asioita eri tavalla ja pystyy paremmin elämään juuri tässä hetkessä. Myös loman sisällössä pitää olla erilaista tekemistä kuin normaalissa arjessa. Kun loman jälkeen palaat takaisin arjen rutiinien pariin, onko mieli virkeä ja syksyn näkymät ovat mielestäsi mielenkiintoisia, innostavia ja merkityksellisiä. Pitkään yrittäjänä toimineena olen huomannut, että toisinaan palautumiseen riittää hyvin lyhytkin hetki ja toisinaan tarvitaan enemmän irrottautumista, jotta aidosti voi kokea palautuneensa.

Toivotan Tuoconin puolesta kaikille mitä mahtavinta kesää. Ladataan akut ja nautitaan kesästä, sillä syksy on täynnä jälleen mahtavia mahdollisuuksia, joista on helppo innostua, kun mieli on kirkas.

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme