Kuinka tunnet itsesi ja asiakkaasi?

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Avain menestyvään myyntiin Insights Discoveryn avulla, totta vai tarua?

Olen tuonut paljon esiin, miten johtamisen ja tiimiytymisen valmennuksissamme hyödynnämme yhtenä työkaluna Insights Discoverya. Nyt haluan lähestyä tätä toisesta näkökulmasta. Asiakaskeskeisyys on monien yritysten ytimessä, ja se on keskeinen arvo, joka ohjaa kaikkia toimintoja markkinoinnista tuotekehitykseen ja myyntiin. Analyysini mukaan yli 50 % menestyneistä yrityksistä mainitsee asiakaskeskeisyyden yhtenä pääarvonaan. Insights Discoveryn avulla tämä arvo muuttuu käytännön toiminnaksi. Myynti- ja asiakastyötä tekevät, jotka ymmärtävät ja arvostavat asiakaskeskeisyyttä ja kykenevät mukautumaan asiakkaan tarpeisiin, rakentavat kestäviä suhteita ja luovat menestystarinoita.

Tunne itsesi

Myyntimaailmassa menestyminen vaatii enemmän kuin vain tuotetuntemusta; se vaatii syvällistä ymmärrystä omasta itsestä ja asiakkaasta. Insights Discovery persoonallisuusprofiilin avulla voimme kehittää näitä taitoja ja rakentaa vahvemman yhteyden asiakkaisiimme. Tässä blogissa ajattelin lähestyä tätä seuraavasti: kuinka voit tunnistaa oman kommunikointityylisi ja mukauttaa sen kohtaamaan asiakkaidesi tarpeet.

Ensimmäinen askel menestyksekkääseen myyntiin on itsetuntemus. Insights Discovery malli auttaa sinua ymmärtämään oman persoonallisuustyylisi vahvuudet ja haasteet. Tämä on tärkeää, sillä tietoisuus omasta käyttäytymisestämme mahdollistaa meille sen säätämistä tilanteen mukaan. Esimerkiksi, jos olet luonnostaan introvertti ja analyyttinen, saatat tarvita tietoista ponnistelua ollaksesi avoimempi ja spontaanimpi asiakkaiden kanssa, jotka arvostavat lämpöä ja energiaa.

Tunne asiakkaasi

Kun tunnet oman tyylisi, on aika oppia tunnistamaan asiakkaidesi persoonallisuudet. Insights Discovery auttaa tunnistamaan neljä pääenergiaa, jotka kuvaavat eri persoonallisuuksia ja niiden kommunikointityylejä. Ja ihminenhän ei ole näin yksinkertainen, että voimme oikeasti lokeroida yksilöt vain neljään ja tämä on hyvä ymmärtää, että nyt haemme yksinkertaistetusti viitekehystä, jota voimme hyödyntää asiakastyössämme.

Tulen punainen: Päättäväinen ja kilpailuhenkinen. Pidä viestisi tiiviinä ja keskity tuloksiin.

Auringon keltainen: Sosiaalinen ja innostava. Ole vuorovaikutteinen ja energinen.

Ruohon vihreä: Rauhallinen ja huomaavainen. Osoita aidosti kiinnostusta ja arvostusta.

Jään sininen: Analysoiva ja järjestelmällinen. Tarjoa yksityiskohtaisia tietoja ja logiikkaa.

Miten kommunikoida tehokkaasti

Tietoisuus omasta ja asiakkaan tyylistä antaa sinulle mahdollisuuden sopeuttaa kommunikaatiotasi. Jos esimerkiksi olet itse ruohon vihreä ja kohtaat tulen punaisen asiakkaan, sinun on hyvä olla suorempi ja keskittyä tehokkuuteen. Tämä ei tarkoita oman persoonallisuutesi hylkäämistä, vaan kykyä mukauttaa sitä tarpeen mukaan, jotta saat luotua yhteyden asiakkaaseesi parhaalla mahdollisella tavalla. Voi kuinka monta kertaa olenkaan valmennuksissa kuullut, kuinka joku on todellakin tehnyt hylkäävän ostopäätöksen vain sen vuoksi, että myyjä ei ole tunnistanut oman toimintatyylinsä vaikutusta ostavaan asiakkaaseen. Tunnetko siis asiakastyötä tekevänä oman vaikutuksesi, kun saavut asiakaskohtaamiseen? Mitä tuot tullessasi tilanteeseen? Jos et tätä tunnista tai tapanasi ei ole pysähtyä tätä tarkastelemaan niin nyt olisi hyvä hetki näin tehdä, jos haluat pitkäaikaisia strategisia asiakkaita.

Johtopäätös

Myynti ei ole vain kauppojen tekemistä; se on taidetta ymmärtää ihmisiä ja ennen kaikkea kykyä tunnistaa ja tuoda hyötyä asiakkaiden liiketoimintaan. Insights Discovery tarjoaa työkaluja, jotka auttavat tunnistamaan sekä omia että asiakkaiden vahvuuksia ja haasteita. Tämän ymmärryksen avulla voimme luoda miellyttävämpiä ja tuottavampia asiakaskokemuksia, mikä on avain pitkäaikaiseen menestykseen myyntityössä. Jokainen asiakaskohtaaminen on mahdollisuus oppia, mukautua ja menestyä.

Jos haluat kuulla lisää ja varmistaa, että juuri teidän yrityksenne asiakaskeskeisyyden arvo pääsee kukoistukseen, niin olehan yhteydessä tai varaa aika niin sparrailen tästä mielelläni. Olen käyttänyt tätä työkalua jo lähes 20 vuotta, saanut mahdollisuuden kohdata Insights Discoveryn kautta lähes 2000 erilaista persoonaa ja todistaa huikeita kasvun polkuja.

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme