Viisi vinkkiä outplacement-valmennuksen hankintaan

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Outplacement on muutosturvan ohella yleisimmin käytetty termi kuvaamaan irtisanotun työntekijän työllistymistä edistävää ja tukevaa valmennusta ja koulutusta. Muutosturvasta säädetyn lain ehtojen täyttyessä yritys on velvollinen tarjoamaan ohjausta irtisanotulle. Ei kuitenkaan ole ollenkaan samantekevää, mihin tuon pakollisen panostuksen käyttää. Alalla on varsin kirjavasti tarjontaa, mikä on toki hyvä, ovathan urat ja ihmisetkin keskenään erilaisia. Hyvä muutosturva tai outplacement-valmennus täyttää vähintään seuraavat kriteerit:

  1. Tuottaja osaa kuvata tarkasti, mitä panostuksella saa ja pyrkii tarjoamaan tilanteeseen sopivia vaihtoehtoja
  2. Tuottajalla on laajempi näkemys työnhausta, työmarkkinoista, ihmisten ohjaamisesta ja tehokkaan valmennuksen tuottamisesta. Moniammatillisen tiimin avulla voidaan keskittyä juuri tämän työnhakijan vahvuuksiin ja kehittää tarvittavia osaamisalueita.
  3. Osallistujalla on mahdollisuus vaikuttaa valmennuksen sisältöön ja painotuksiin valmennuksen sisällä
  4. Hankkivan organisaation ja valmennettavan toiveet osataan tasapainottaa tavalla, joka palvelee työantajakuvaa sekä valmennettavan toimintakykyä ja toiveikkuutta
  5. Valmennuksen jälkeen on mahdollisuus lisätukeen ja tuottaja on kiinnostunut organisaation ja uranvaihtajan kokemuksesta.

Työelämän murros ja uudistumistarve kiihtyvät ja työurat muuttavat muotoaan. Oletettavissa on, että outplacementin tarve vain kasvaa tulevina vuosina. Työurien alkutaipaleella oleva milleniaalit ovat ensimmäinen sukupolvi, joka etsii korostetusti mielekästä työtä ja arvopohjaltaan hyvämaineista työnantajaa. Osaajakilvassa tulevat pärjäämään ne, jotka hoitavat mallikkaasti kaikki työuran vaiheet ja huolehtivat siten työnantajamielikuvastaan.

Tuocon on tuottanut onnistuneita muutosturvakokonaisuuksia ja meillä on poikkeuksellisen laajoja asiakkuuksia. Moni asiakkaistamme luottaa meihin myös YT-tilanteessa. Saan säännöllisesti kiitosta erinomaisesta asiakaspalvelusta, mistä olen tietenkin hyvin ylpeä ja otettu!  Haluamme aidosti auttaa, sillä irtisanotuksi tulemisesta on turha leimautua. Vaikka osaaja ja yritys eivät kyenneet juuri tässä tilanteessa tuottamaan toisilleen merkittävää lisäarvoa, henkilön kokemus, verkostot ym. ovat edelleen tallella. Irtisanominen ei vähennä lähtijän ammattitaitoa, arvoa tai potentiaalia – tarvitaan vain uusi match.

Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää!

Johanna Eskola

+358 40 545 7573
johanna.eskola@tuocon.fi

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme