Muutosturva-asiantuntija

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Muutosturvan tarkoituksen nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön. Muutosturva koostuu useasta elementistä ja usean tahon yhteistyöstä. Tämä artikkeli on osa laajempaa kokonaisuutta. Muutosneuvotteluita käsittelevän ensimmäinen osa löydät täältä.

Muutosneuvottelu ja muutosturva - eteneminen Tuocon Oy

Muutosturvaan oikeutetut 

Irtisanovan organisaation edustaja on velvollinen tiedottamaan irtisanottuja muutosturvan sisällöstä niille henkilöille, jotka ovat sen piirissä. Seuraavasta voit tarkistaa, koskeeko muutosturva sinua irtisanomistilanteessa.  

Työntekijä on oikeutettu muutosturvaan irtisanomistilanteessa, kun: 

 • hän on työskennellyt samalla työnantajalla yli 5 vuotta 
 • kun irtisanomisen peruste on tuotannollis-taloudellinen 
 • kun työnantajan palveluksessa työskentelee vähintään 30 ihmistä. 

Tuoconin muutosturva-asiantuntijat ovat tukenasi jo muutosneuvotteluiden aikana. Suunnittelemme organisaatiosi tarpeisiin soveltuvan muutosturvan lakisääteisen valmennuksen tai koulutuksen tukemaan irtisanottujen uudelleentyöllistymistä ja irtisanomistilanteen käsittelyä. Meillä on vankka kokemus myös muiden outplacement-tilanteiden hoitamisesta ja järjestämme vuosittain lukuisia outplacemet-valmennuksia niin muutosturvan edellyttämän valmennuksen oheen, kuin kevyempiin sopeuttamistarpeisiin liittyen.  

Jäävän organisaation kapasiteetti 

Haluamme aina pitää huolta koko organisaation toimintakyvystä ja muutosturva-asiantuntijamme ovat räätälöineet erityisesti jatkavalle organisaatiolle suunnitellun valmennuskokonaisuuden jossa: 

 • tuetaan toiminnan jatkuvuutta  
 • luodaan tulevaisuususkoa 
 • käsitellään irtisanomisen tai outplacement-tilanteen tuottamat tunteet ja epävarmuus 
 • järjestäydytään uudelleen 
 • asetetaan uusia toiminnan tavoitteita strategian mukaisesti. 

Mikäli organisaatiosi kaipaa energisointia ja vetoapua muutostilanteessa tai sen jälkimainingeissa, muutosturvan asiantuntijamme tukevat sinua lähtötilanteestasi riippumatta. Autamme tarvittaessa myös muutosneuvotteluiden käynnistämiseen liittyvien kysymysten kanssa. Ota yhteyttä vaikka alla olevalla lomakkeella.

Tuocon Oy lyhyesti

Tuocon on 2010 perustettu suorahaku- (headhunting), ulkoistus- (interim) ja outplacement-palveluita sekä johtamisen valmennuksia tarjoava henkilöstöpalvelualan yritys. Liikevaihtomme oli 2022 1,7 miljoonaa euroa ja toimimme valtakunnallisesti seitsemällä paikkakunnalla. Meillä on toimipisteet Vantaalta Rovaniemelle, ja Turusta Imatralle. Tunnetuin palvelumme on laatutakuulla varustettu suorahaku, joita teemme vuosittain reilusti toistasataa. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Johanna Eskola. Yrityksen omistus on sataprosenttisesti suomalainen.

Haluatko lisätietoa miten voimme auttaa muutosneuvotteluissa?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja Ronja on sinuun pikimmiten yhteydessä.

Ronja Rosman

Konsultti, Business Coach

+358 40 590 4600

  Yhteydenotto

  Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

  Katso kaikki yhteystietomme