Toimitusjohtajan tervehdys ja vuoden 2020 päätös

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Kohta on erilaisuuksien vuosi 2020 saatettu päätökseen. Oli pakko pysähtyä ja katsoa ensin hieman peruutuspeiliin ja sitten sivupeileihin, jotta eteenpäin katsomiselle löytyy oikeat askelmerkit.

Meillä Tuoconissa tämä vuosi on suunnitellusti ollut Arki 2.0 käynnistäminen. Tämä on pitänyt sisällään monia kehityshankkeita, joista osa on saatu päätökseen kuluneen vuoden aikana ja osa on niin huikeita juttuja, että niille onkin sitten ensi vuonna varattuna ihan omat kirjoitukset!

Mitä näin peruutuspeilistä?

Olen saanut olla tässä roolissa nyt 9 kuukautta. Matkaan on mahtunut paljon yllätyksiä, eikä niistä pienin ole koronan aiheuttamat suunnitelmamuutokset. Vaakakupissa on kuitenkin paljon enemmän positiivisia asioita sekä hienoja onnistumisen tarinoita. Uuteen rooliin astuminen ei ole tapahtunut hetkessä ja vielä nöyränä kuuntelen ja opin. Ennen tähän rooliin astumista tein paljon työtä sen eteen mitä olin aikaisemmilta omistajilta kuullut ja sain kuulla myös, miten mielettömän hienoja asiakassuhteita he olivat vuosien saatossa rakentaneet. Kaikkea ei voi kuitenkaan suunnitella, vaan tilanteet muuttuvat ja pitää pysyä muutoksen mukana.

Peruutuspeilistä heijastuivat myös ne lukuisat asiakaskohtaamiset, joissa sain kuulla, miten arvostavasti asiakkaat puhuivat Tuoconin yksilöllisestä tavasta palvella asiakkaitamme. Tämä on se, mitä itse nyt toimitusjohtajana haluan erityisesti vaalia ja kunnioittaa. Asiakkaamme luottavat meihin tilanteissa, joissa on kriittistä onnistua ja luottamus rakennetaan jokaisessa kohtaamisessa. Personointi ja inhimillisyys lisää paitsi asiakkaidemme myös Tuoconilaisten omaa tyytyväisyyttä.

Sivupeilit

Sivupeileistä näkymä on ympärilläni oleva huipputiimi. On ollut hienoa päästä tutustumaan tähän ammattitaitoiseen joukkoon, jossa työtä tehdään ammattitaidolla ja kunnianhimoisesti asiakasta kuunnellen. Se miten minut on otettu vastaan, on ison kiitoksen paikka. Tiedän, että olen tuonut mukanani paljon muutosta ja se on vaatinut paljon joustavuutta. Voinkin todeta, että tämän organisaation resilienssi, eli sinnikkyys ja selvitymiskyky, on huippuluokkaa. Samalla olemme saaneet tiimiimme myös lisää osaamista mahdollistamaan meidän valitsemaamme kasvustrategiaa.

Tulevaisuus

Tuoconin tulevaisuuden visio on tiimissämme kirkastunut tämän vuoden aikana selkeäksi ja se kyllä kiteytyy meidän sloganissamme Creating Careers, Building Businesses. Tavoitteenamme on olla valtakunnallisesti toimiva, asiakaitamme samalla, tutulla intohimolla palveleva ja heidän menestyksensä mahdollistaja. Luomme uusia työelämän menestyjiä niin yksilötasolla kuin organisaatioiden tasolla.

Kriisit opettavat kaikesta yleensä jotakin ja niin kävi myös minulle. Olen tämän vuoden aikana oppinut ainakin sen, mitä etäjohtaminen ja hajautetun tiimin yhteisöllisyyden rakentaminen käytännössä tarkoittaa. Entä mitä seuraavaksi? Olemme usein kovia suunnittelemaan töitämme ja teemme kuuliaisesti vuosikellot ym. suunnitelmat tulevaa varten, mutta miltä näyttäisi henkilökohtainen vuosikellosi? Mitä kussakin kvartaalissa tapahtuu ja mihin haluat keskittyä? Mitä sellaista voit suunnitella, jonka toteutuminen on kiinni sinusta itsestäsi? Luovimmillamme olemme luultavasti pienen levon jälkeen, joten vuosikellon voi hyvin täyttää vasta tammikuussa!

Me Tuoconissa haluamme tulevaisuudessakin kuunnella, olla läsnä – ja asiakkaidemme palveluksessa.

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme