Tuntuuko töihin palaaminen innostavalta vai latistavalta?

Työn mielekkyys on asia, jota usein pohditaan loman jälkeen töihin palatessa. Teenkö sellaista työtä, jota oikeasti haluan tehdä? Työn merkityksellisyys, työn ilo ja työssä kehittyminen ovat asioita, jotka koetaan tärkeinä mittareina pohtiessa tarjoaako nykyinen työ itselle riittävästi sitä, mitä kaipaa. Yhteistyökumppanimme työpsykologi Lilli Sundvik pohti aihetta kanssani.

Lomaltapaluu on oiva hetki katsoa omaa työtä ja työympäristöä tuorein uusin silmin ja pohtia, miksi olenkaan töissä täällä, mistä työssäni nautin ja antaako nykyinen työ sopivasti haastetta. Ensimmäisenä päivänä voi tietoisesti listata 10 asiaa, josta työssään nauttii. Kun tietää, mistä nauttii, voi myös lähteä pohtimaan vaikka esimiehen avustuksella, miten näitä itselle mieluisia tehtäviä mahdollisesti voisi laajentaa tai nykyisiä muokata.

Tärkeää on myös pohtia, mitä uusia kivoja asioita, rutiineja ja harrastuksia on löytänyt elämäänsä loman aikana ja voisiko niitä jatkaa myös normaalissa työarjessa.

Jos lomaltapaluun jälkeen työ tuntuu ahdistavalta ja tunne ei ole nopeasti ohi menevä, kannattaa vakavasti miettiä sitä, vieläkö työ antaa itselle sitä mitä itse työstä tarvitsee, vai olisiko oikea aika lähteä hakemaan uutta työtä.

– Lilli Sundvik, työpsykologi

Toisinaan myös urakeskustelu esimerkiksi mentorin tai coachin kanssa tukee henkilökohtaista pohdintaa. Yhdessä keskustellen yksilö voi löytää itsestään ne vahvuudet, joilla uran rakentaminen eteenpäin mahdollistuu – joko nykyisellä työnantajalla tai siirtymällä uusiin haasteisiin. Yhtälailla kehittymiskohteet tunnistamalla, voi kehittymisessään päästä seuraavalle tasolle. Päätöksiä työnsä tulevaisuuden suhteen on helpompi tehdä, kun ajatustyö nykytilanteen tyydyttävyydestä ja oman potentiaalin kartoittamisesta on ensin huolella tehty. 

Palvelustamme löytyy kattavasti ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin, kuten mentorointi, coaching tai työyhteisövalmennus. Ole rohkeasti yhteydessä asiantunteviin konsultteihimme – löydämme yhdessä sopivimmat ratkaisut.

– Mari Haapasaari

Sulje

Haastavista ajoista noustaan entistäkin voimakkaampina.

Vaikka ajat ovat juuri nyt haastavat ja emme tarkalleen tiedä mitä huominen tuo tullessaan, kasvattaa tämäkin kriisi meitä kohti huomista. Olemme selvinneet monista koitoksista aiemmin ja selviämme tästäkin. Se vaatii toki rohkeutta, lujaa tahtoa ja yhteen hiileen puhaltamista – asioita joista meidät suomalaiset tunnetaan, ja me pärjäämme, kun luotamme itseemme, ammattitaitoomme ja toisiimme.

Tuoconin osakekannasta 90 % on siirtynyt Johanna ja Mika Eskolan valmennusyrityksen omistukseen, nykyinen johto sekä työntekijät jatkavat yrityksessä. Johanna Eskola siirtyy yrityksen toimitusjohtajaksi.

Nykyisille asiakkaillemme tarjoamme samaa ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua kuten tähänkin asti, ja nyt myös laajempia palvelukokonaisuuksia kuten yritysten johdon valmennukset sekä outplacement- ja interim-palvelut. Visiomme on olla tulevaisuuden työelämän kehittäjä – luomme uusia konsepteja sekä kehitämme nykyisiä palvelemaan teitä entistäkin paremmin.

Kiinnostuitpa palveluistamme tai olet intohimoinen asiantuntija, lue meistä lisää ja ole meihin yhteydessä.

Kriisit kasvattavat meitä, eivät nujerra.

Johanna Eskola
Johanna Eskola, toimitusjohtaja

REKRYTOINNIT JA SUORAHAUT / TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISPALVELUT / VALMENNUSPALVELUT / OUTPLACEMENT-PALVELUT / INTERIM-PALVELUT