Tuocon laajenee valtakunnalliseksi ketjuksi

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Suorarekrytointiin ja henkilöstöpalveluihin erikoistunut Tuocon Oy kasvattaa liiketoimintaansa koronan tuottamasta epävarmuudesta huolimatta. Hallittua kasvua kotimaassa ja ulkomailla lähtevät rakentamaan Stora Ensossa henkilöstön kehittämisestä vastaavana HR-johtajana, Saimaan AMK:ssa toimialajohtajana ja itsenäisenä valmennusyrittäjänä toiminut Kati Tanninen sekä Autofit- ja Osaset-ketjujen rakentajana ja Atoy Groupin toimitusjohtajana työskennellyt Jussi Huhtanen.

Suorahakualan – tuttavallisemmin headhunter-alan – toimintaa pidetään usein salamyhkäisenä. Yritysjohtajia ja asiantuntijoita etsitään hiljaisesti sellaisissa tilanteissa, joissa yritykset ovat muutoksessa ja pitkät avoimet rekrytointiprosessit voivat olla hankalia.

Tällä hetkellä Uudellamaalla ja Turussa konttoreitaan pitävä Tuocon tarjoaa palveluitaan yrityksille ja yritysten johdolle liiketoiminnan kasvattamiseen, kehittämiseen ja myös sopeuttamisen tarpeisiin. Sopeuttamistoimenpiteet yt-neuvotteluineen ovat raskaita yritysten työntekijöille, mutta myös johdolle.

Tuoconin vahvuus on jo nyt laadukkuus ja luottamuksellisuus, kun yrityksellä on tarve etsiä sopivaa asiantuntijaa tai johtajaa. Uusien avainpelaajiemme avulla lähdemme nyt rakentamaan valtakunnallista ketjua”, toimitusjohtaja Johanna Eskola kertoo.

Laadukas HR kiinnostaa yritysmaailman johtoa yhä enemmän

Tuocon Oy:n palveluliiketoimintajohtajaksi on nimetty KTT Kati Tanninen. Hänen vastuullaan on palveluliiketoiminnan ja hallitun kasvun rakentaminen laadun kärsimättä.  

Kati Tannisen Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle tehty väitöstutkimus, jossa hän tutki johtamista hallinnollisen innovaation näkökulmasta, tukee Tuoconin palveluliiketoimintaa.

”Minulla on rohkeutta haastaa ihmisiä. Henkilöstön kehittäminen on investointi yrityksen tulevaisuuteen ja se ei ole pehmeää höttöä, vaan kovia euroja. HR:n rooli tulee muuttumaan entistä strategisemmaksi ja siksi Tuoconin kaltaiset yritykset ovat avainpelaajia organisaatioissa”, Tanninen summaa.

Tavoitteena laajentuminen myös ulkomaille

Kasvu edellyttää myös nykyistä laajempaa valtakunnallista peittoa. Tuocon-ketjun rakentamisesta vastaavaksi ketjujohtajaksi on nimitetty Jussi Huhtanen. Hänellä on pitkä kokemus ketjutoiminnan rakentamisesta ja kehittämisestä sekä liikkeenjohdosta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Tavoitteenani on saada Tuoconille valtakunnallinen peitto vuoden 2023 loppuun mennessä. Tuoconista kasvaa Suomeen ihmisläheinen palveluyritys, joka on mukana asiakasyritysten eri vaiheissa vahvistaen samalla työnantajamielikuvaa”, Huhtanen kertoo.

Tuoconin ensimmäiset toimipisteet tullaan avaamaan kasvukeskuksiin, kuten Ouluun ja Tampereelle. Tuocon etsii myös toimipistettä itäisestä Suomesta. Valtakunnallisen kasvun rinnalla kasvua haetaan myös globaalista toiminnasta.

”Uskomme maailman pienenevän entisestään ja parhaita osaajia halutaan riippumatta siitä, missä päin maailmaa he asuvat. Taustayhtiömme Local Work Lifen ostama osakkuus kansainvälisestä Recru-järjestelmästä tukee ja mahdollistaa ketjumaisen yhtenäisen toiminnan sekä yhdistää potentiaaliset kandidaatit ja asiakkaat”, Huhtanen sanoo.

Tuoconin taustalla vahvaa kasvuosaamista

Tuoconin muutos suorahaku- ja valmennusalan keskisuuresta toimijasta kohti markkinajohtajuutta mahdollistui sen jälkeen, kun pitkään henkilöstöpalvelualalla toiminut Eskolan pariskunta osti yrityksen alkuvuonna 2020.

Johanna ja Mika Eskolalla on vahva näyttö yrityksen kasvattamisesta suureksi toimijaksi. He olivat mm. vuonna 2017 Baronalle myydyn Opteam-yhtiön suurimpia omistajia.

Keväällä tiedotimme etsivämme niin itselle kuin asiakkaillekin huippuosaajia ja olemme nyt onnistuneet suunnitelman mukaisesti. On innostavaa kasvattaa oman alansa huipputiimiä ja löytää osaajia viemään Tuoconin 2.0-visiota eteenpäin”, Eskola toteaa.

­

Lisätietoja:

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme