Ulkoistettu talousjohtaja -palvelu

Ulkoistettu talousjohtaja taustakuva | Tuocon

Apua ja osaamista tilapäisesti Tuoconin Interim CFO-palvelusta.

Ulkoistettu talousjohtaja - Tuocon

Ulkoistettu talousjohtaja, tai toisin sanoen interim CFO, on erinomainen ratkaisu talousammattilaisen tarpeeseen erityisesti kahdessa tilanteessa;

 1. kun äkillinen osaavan ammattilaisen tarve yllättää
 2. kun suunnitteilla on järeää osaamista edellyttävä muutosprojekti

Onpa tarpeesi kumpi tahansa, me Tuoconilla olemme erikoistuneet tämän kaltaisten tilanteiden ratkomiseen. Ota yhteyttä täältä.

Tilanne 1: Kun äkillinen talousjohtajan/-päällikön tarve yllättää

Toisinaan yrityksen talousjohtaja tai talouden seurannasta vastaava poistuu nopealla aikataululla ja yllättäen. Syitä voi olla lukuisia, mutta ongelma on yrityksen näkökulmasta sama: jostain pitäisi löytää nopeasti osaava ammattilainen vastaamaan talouden hallinnasta muutaman kuukauden ajaksi. Esimerkiksi tilanpäätöksen lähestyessä uuden sisäisen laskennan osaajan löytymisellä on usein kova kiire ja myös talousjohtajan panosta tarvitaan. Ammattilaisen etsiminen tulee käynnistää välittömästi, jotta tilanteesta selvitään pienimmällä mahdollisella vaurioilla. Perinteinen rekrytointiprosessi on tällaisessa tilanteessa liian hidas ja tuottaa tuloksia vasta muutaman kuukauden aikajänteellä. Interim-ammattilainen puolestaan voi aloittaa työnsä hyvinkin pikaisesti ja valjastaa oman osaamisensa organisaation käyttöön.

Tällaisessa tilanteessa interim-liiketoiminnoistamme vastaava toimitusjohtaja Johanna Eskola saakin usein yhteydenoton, joka käynnistää tarkoin laaditun prosessin, jossa tuloksia saadaan parhaimmillaan tunneissa. Esittelemme ensimmäisen ammattilaisen 24 tunnin sisällä yhteydenotosta, mutta älä ihmettele jos saatkin kolme vaihtoehtoa jo 12 tunnissa. Laajan talousjohtaja interim-osaajien verkostomme avulla saavutamme nopeasti oikeat osaajat tukemaan yrityksenne taloudenpidon prosesseja.

Tilanne 2: Tulossa on suunniteltu ja vaativa taloushallinnon muutosprojekti

Tyypillisiä tilanteita, joissa määräaikaista interim CFO-palvelua hyödynnetään, ovat esimerkiksi:

 • Taloushallinnon tietojärjestelmähankkeet, kuten järjestelmävaihdos tai uuden ERP:n käyttöönotto
 • M&A järjestelyt ja talouden harmonisointihankkeet
 • Taloushallinnon toimintojen skaalaus liiketoiminnan laajentuessa uusille markkinoille
 • Uuden taloushallintojärjestelmän muutosprosessin läpivienti
 • Sisäisen taloustoiminnon käynnistäminen tai konsulttipalveluiden ostojen vähentäminen tulevaisuudessa

Olipa suunnitteilla liiketoiminnan käynnistäminen toisessa maassa, yritysjärjestely tai muu vaativa ja määräaikainen tarve huippuosaajalle, on ulkoistetun talousjohtajan (tai interim CFO:n) käyttäminen erinomainen ratkaisu. Mikäli teillä on suunnitteilla muutoshanke tai liiketoiminnan projekti, ota yhteyttä ja katsotaan voimmeko auttaa.

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset Ulkoistettu talousjohtaja -palvelusta

K: Kuinka pitkäksi aikaa yhteistyö sovitaan?

V: Kesto vaihtelee hyvinkin paljon, tyypillinen projektin kesto vaihtelee viidestä kuukaudesta vuoteen. Tyypillisin on 8,5 kuukauden toimeksianto.

K: Kuinka pian ulkoistettu taloustajohtaja voi aloittaa?

Tilanteesta riippuen heti tai seuraavan kolmen viikon aikana. Peukalosääntönä voisi pitää kolmea päivää sopimuksen syntymisestä.

K: Voiko ulkoistetun talousjohtajan palkata vakituiseksi?

V: Tuocon Interim -palvelussa voi, sopimukseen määritellään ehdot rekrytoinnille toimeksiannon aikana/jälkeen.

K: Miten ulkoistus/interim eroaa konsultista?

V: Erästä kokenutta interim-ammattilaista lainaten: ”Konsultti hankkii ja jäsentelee tietoa ja tekee ehdotuksia toimenpiteistä, interim on myös päätöksentekijä yrityksessä, tehtävälleen annetun mandaatin mukaisesti.”

K: Kuinka usein laskutus tapahtuu?

V: Kerran kuukaudessa, ellei toisin sovita.

K: Miten ulkoistetun talousjohtajan osaaminen varmistetaan?

V: Tuoconin interim-verkostoihin haetaan ehdokkaita, joilla on jo merkittävää kokemusta ja vahvat näytöt aiemmalta uraltaan. Kaikki ehdokkaat validoidaan strukturoidun haastattelumallin avulla ja näin muodostettua ehdokasprofiilia verrataan asiakkaan kanssa määriteltyyn tehtävän edellyttämään avainosaamiseen esittelyvaiheessa. Erikseen sovittaessa voidaan toteuttaa henkilöarviointi, kuten normaalissa rekrytointiprosessissakin.

Tuocon Oy lyhyt esittely

Tuocon on 2010 perustettu suorahaku- (headhunting), ulkoistus- (interim) ja outplacement-palveluita sekä johtamisen valmennuksia tarjoava henkilöstöpalvelualan yritys. Liikevaihtomme oli 2021 1,54 miljoonaa euroa ja toimimme valtakunnallisesti seitsemällä paikkakunnalla. Meillä on toimipisteet mm. Vantaalla ja Rovaniemellä, sekä Turussa ja Imatralla. Tunnetuin palvelumme on laatutakuulla varustettu suorahaku, joita teemme vuosittain reilusti toistasataa. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Johanna Eskola. Yrityksen omistus on sataprosenttisesti suomalainen.

Tuoconin case-esittelyt ja referenssit löydät täältä.

Lisätietoa ulkoistus ja interim-palveluista? Ota yhteyttä

Laita viestiä alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Me olemme sinuun pian yhteydessä. Yhteydenotto menee Johanna Eskolalle, joka on sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Huom. Interim-ammattilainen! Ethän lähetä CV:tä tai muita henkilötietoja sähköpostitse, vaan GDPR-asetuksen mukaisesti tämän sivun kautta.

  Yhteydenotto

  Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

  Katso kaikki yhteystietomme