Haluaisitko sinäkin merkityksellisen työn? Moni haluaisi.

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Onnea kaikille vastavalmistuville! Viikon päästä juhlitaan! Monia vastavalmistuvia (ja meitä muitakin) mietityttää mistä löytää oma unelmiensa ura ja se kuuluisa ”oma juttu”. Mistä löytää itselleen merkityksellisen työn? Sellaisen kun moni meistä kuitenkin haluaisi. Sellaisen työn, jossa viihtyy aidosti ja missä pääsee toteuttamaan omia vahvuuksiaan. Useimmille merkityksellinen työ tarkoittaa mahdollisuutta tehdä työnsä kautta jotain hyvää, vastuuta ja mahdollisuutta toteuttaa itseään.

Merkityksellinen työ Tuocon

Jokainen on merkityksellinen

Jokainen meistä kaipaa työlleen merkityksellisyyttä ja merkityksellisen työn tekeminen on tärkeää hyvinvoinnillemme. Merkityksellinen työ antaa meille onnistumisen tunteita ja yritykselle työnsä merkitykselliseksi kokeva työntekijä on sitoutuneempi, tehokkaampi ja aikaansaavampi-kaikkineen luovempi ja onnellisempi. Jos kokee tekevänsä merkityksellistä työtä, on aivan varmasti kokonaisuudessaan tyytyväisempi omaan elämäänsä.

Mitä on merkityksellinen työ?

Jos merkityksellinen työ on niin hyvä asia, niin on hyvä pohtia pieni hetki mitä merkityksellisyys itse asiassa tarkoittaa. Useissa yhteyksissä merkitys tarkoittaa vastuuta. Jos tarkastellaan merkityksellisiä töitä, huomaa usein kuinka vastuullisia kyseiset työt ovat. Vastuuta on hyvin monenlaista, kätilön ja kokin vastuut ovat hyvin erilaiset, mutta molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä kokonaisuuden kannalta. Tuskin kukaan haluaa mennä ravintolaan, jossa kokki ei ota mitään vastuuta työnsä tuloksista. Kätilöstä puhumattakaan. Esihenkilöllä ja johtajalla vastuu on erilaista, usein vastuu liittyy asioiden organisointiin. Kaunis lopputulos vaatii usein sekä etukäteen tehtyä organisoimista että osaavan tekijän. Usein onnistuneen lopputuloksen aikaan saamiseksi tarvitaan kaikkien panosta.

Parhaimmillaan työ myös tuo elämäämme ihmisiä, joiden kanssa vietämme aikaa muutenkin kuin työpaikalla. Ihmisiä, jotka jäävät elämäämme, vaikka työpaikat vaihtuisivat ja urat risteäisivätkin. Itsellänikin on käynyt tällainen onni ja minulla on useampi tällainen ystävä, joista osaan olen tutustunut jo parikymppisenä työn kautta.

Dostojevski sanoi lähes 200 vuotta sitten, että ”hirvein rangaistus ihmiselle on sellainen elämänmittainen työ, jolla ei ole mitään merkityksellisyyttä tai hyödyllisyyttä”. Hänen ajatuksensa ei ole vanhentunut päivääkään, koska ihmisen tarve kokea merkityksellisyyttä ei katoa koskaan! Työ on iso osa melkein jokaista päiväämme. Vietämmehän helposti kolmasosan valveillaoloajasta töissä. Aika ajoin on hyödyllistä ja tärkeää pysähtyä pohtimaan omia arvojaan ja odotuksiaan työelämää kohtaan. Kun tiedostaa omat arvonsa, pääsee jo lähemmäksi sitä mikä voisi olla itselle merkityksellinen työ. Pohdi siis mikä itsellesi on aidosti inspiroivaa ja tärkeää.

Tärkeintä ovat erilaiset taidot

Moni nyt valmistuvista on saanut opintonsa päätökseen töiden ohessa. Opiskeluaikana kartutetut oman alan työkokemus ja kontaktit ovatkin tärkeitä. Ne parantavat mahdollisuuksia työllistyä valmistumisen jälkeen ja saada koulutusta vastaavaa työtä. Tärkeintä ovat kuitenkin kaikki ne taidot mitkä haalit matkan varrella, se että suhtaudut intohimoisesti siihen mitä teet sekä yhteistyökyky erilaisten ihmisten kanssa. Me voimme tarvittaessa  tukea opintojen ja työelämän joustavassa yhteensovittamisessa. Voimme olla matkan varrella tukena ja haluamme tehdä kaikkemme, jotta sekä kokeneet konkarit että tulevaisuuden toivotkin löytävät oman paikkansa työelämässä, oman merkityksellisen työnsä. Suorahaun ja rekrytointien avulla varmistamme, että löydämme oikeanlaiset osaajat paikalleen ja sen, että sinulla on mahdollisuus löytää itsellesi sellainen työ, jossa aidosti viihdyt ja pääset toteuttamaan itseäsi. Coachingin ja uravalmennuksen avulla voimme tarvittaessa auttaa tutkimaan omaa tilannettasi ja auttaa esimerkiksi löytämään nykyisestä työstäsikin uutta merkityksellisyyttä.

Myös heidän, jotka eivät juuri tänä keväänä jostain syystä valmistu on tärkeää löytää paikkansa. On tärkeää muistaa, että jokaiselle on paikkansa. Meistä jokainen on muutakin kuin pelkkä todistus tai CV. Meidän kaikkien on syytä muistaa, että mikäli ei ole vielä löytänyt itselleen merkityksellistä työtä niin suunnitelmia voi aina muuttaa ja mennä kohti uusiakin unelmia. On lupa kokeilla, on lupa myös epäonnistua ja yrittää sen jälkeen uudelleen. Ilman epäonnistumista ei ole yrittämistä. Meistä jokaiselle polku työelämään on erilainen ja jokainen löytää lopulta omannäköisen polkunsa. Siitä syntyy rikas elämä.

Edessäsi on rajattomien mahdollisuuksien maailma, joten tartu tilaisuuteen- (työ)maailma on sun!

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme