Outplacement –palvelut

Ihmiset ylittämässä katua Helsingissä.

Tämä on osa muutosneuvotteluita käsittelevää artikkelisarjaa. Hyvän kokonaiskuvan muutosneuvottelujen vaativasta kokonaisuudesta saa täältä.

Outplacement-tilanteiden hoitaminen vaatii yrityksen HR-edustajalta tarkkuutta ja huolellisuutta. Vaikka taustalla olisi jo useampi kierros muutosneuvotteluita ja intensiivistä työskentelyä toiminnan varmistamiseksi, vielä ei valitettavasti voi hengähtää. Seuraavassa on avattu lyhyesti ne velvoitteet, jotka työnantajan olisi hyvä huolehtia tulevaisuuden toimintakyvyn ja jopa vahingonkorvausvelvollisuuden välttämiseksi.

Outplacement-palvelun sisältö 

Kun organisaatiosta irtisanotaan henkilöitä, tulee varmistaa, että muiden tiimien toimintakyky säilyy riittävällä tasolla ja arki pyörii shokkitilanteesta huolimatta. Tyypillisesti tiimille tai yksilöille voidaan järjestää outplacement-valmennusta jossa: 

  • käsitellään irtisanomisen/irtisanomisten herättämät tunteet ja ehkäistään muutostilanteen liiallinen kuormitus ja kokemus sen pitkittymisestä 
  • suunnitellaan toimintaa ja varmistetaan vastuunjako muuttuneen resurssin osalta 
  • tiimiydytään ja vakiinnutetaan uutta normaalitilaa. 

Erillinen muutosturvavelvoite

Lisäksi, mikäli työnantajaa koskee muutosturvavelvoite (ks. lisätiedot työantajan velvollisuuksista täältä), irtisanotuille tulee tarjota valmennusta tai koulutusta, joka vastaa laskennallisesti 1 kk palkkaa tai sopia työntekijän edustajan kanssa, miten velvoite toteutetaan. Muutosturvavalmennusta ostetaan tukemaan työntekijöiden uudelleentyöllistymistä ja se voi olla joko outplacement-valmennuksen korvaava tai sen lisäksi hankittava. Valmennuksessa voidaan käsitellä joko yksilöittäin tai ryhmässä esimerkiksi:

  • tähänastinen ura ja opit irtisanovalta työnantajalta
  • tilanteen aiheuttamat tunteet ja niiden käsittely
  • tulevaisuususkon ja toimintakyvyn ylläpitämistä
  • uramuotoilua
  • yrittäjyyshaaveita
  • kouluttautumistoiveita

Mikäli outplacement- tai muutosturvavalmennuksen järjestäminen saattaa olla yrityksessänne ajankohtaista, ota yhteyttä ja räätälöidään organisaationne ja työntekijöidenne tarpeisiin soveltuva sisältö. Huolehdimme mielellämme kanssanne toiminnan jatkuvuudesta, yrityksen maineen ylläpidosta ja autamme kaikin puolin tämän työnantajavelvoitteen täyttämisessä. Ota yhteyttä!

Tuocon Oy lyhyesti

Tuocon on 2010 perustettu suorahaku- (headhunting), ulkoistus- (interim) ja outplacement-palveluita sekä johtamisen valmennuksia tarjoava henkilöstöpalvelualan yritys. Liikevaihtomme oli 2022 1,7 miljoonaa euroa ja toimimme valtakunnallisesti seitsemällä paikkakunnalla. Meillä on toimipisteet Vantaalta Rovaniemelle, ja Turusta Imatralle. Tunnetuin palvelumme on laatutakuulla varustettu suorahaku, joita teemme vuosittain reilusti toistasataa. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Johanna Eskola. Yrityksen omistus on sataprosenttisesti suomalainen.

Ronja Rosman

Konsultti, Business Coach

+358 40 590 4600

Yhteydenotto

Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

Katso kaikki yhteystietomme