Sandvik

Työtyytyväisyyskyselyn fasilitoinneista startannut yhteistyö jatkui strategian jalkautuksella ja esihenkilövalmennuksilla. Ketterällä tavalla aikaansaatiin paljon.

Vahvuutena ketteryys ja paikallisuus

Työtyytyväisyyskyselyn fasilitoinneista startannut yhteistyö jatkui strategian jalkautuksella ja esihenkilövalmennuksilla. Johanna erottui ihmisläheisellä ja ketterällä tavalla saada asioita nopeasti aikaiseksi.

Teollisuuskonserni Sandvikissa tykästyttiin Johanna Eskolan tyyliin. Kun Turun yksikössä purettiin vuonna 2016 työtyytyväisyyskyselyn tuloksia, Johanna vei kyselyn fasilitoinnit päätökseen niin, että tekeminen saatiin heti lähtemään oikeaan suuntaan.

Seuraavaksi Sandvikin johto haki apua strategian jalkautukseen. Tuotantolaitos oli ollut aiemmin tarkoitus ajaa alas, mutta suunnitelma peruuntui. Strategia oli kuitenkin muuttunut, ja organisaatio oli järjestäytynyt uudelleen. Uusi strategia piti jalkauttaa nopealla aikataululla aina työntekijätasolle asti.

”Valitsimme sinut, koska esitystapa oli freesi”, Sandvikin paikallisjohtaja Riku Kesäläinen kehuu Opteamissa silloin vaikuttanutta Johanna.

Strategian jalkautus alkoi osastopäälliköistä ja jatkui työnjohtoon ja esihenkilöihin.

Totesimme, että otetaankin mukaan koko Turun yksikön tuotanto eli noin 300 ihmistä.”

”Johannalla on ihmisläheinen tapa puhua ja toimia. Se sopii meidän kulttuuriimme.”

Riku Kesäläinen / Sandvik

Täsmäisku esihenkilötyöhön

Kun taloon tuli uutta väkeä, tuotannon esihenkilöille tarvittiin valmennuksia. Sandvikilla on oma esihenkilövalmennusohjelmansa, mutta siihen pääsy ja sen läpikäynti olisi pisimmillään saattanut kestää toista vuotta.

”Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Esihenkilöt piti valmentaa heti Sandvikin esihenkilö- ja johtamisfilosofiaan. Toisin sanoen siihen, miten haluamme, että Sandvikissa esihenkilö toimii ja käyttäytyy.”

Johannan valmennus oli täsmäisku esihenkilötyöhön. Osa valmennettavista oli esihenkilöuransa alkutaipaleella, osalla oli jo kokemusta. Kaikille esihenkilöille järjestettiin myös henkilökohtainen coaching.

Nopeaa paikallista vaikuttamista

Sandvikille paikallisuus ja ketteryys ovat Johannan tärkeimmät kilpailutekijät.

”Jos siirrämme omaa valmennustamme, seuraava mahdollisuus voi olla ensi kvartaalissa. Läheltä tulevan valmennuksen voi sopia joustavasti ja sillä voi vaikuttaa nopeasti.”

Todellisia hyötyjä

”Isommilla taloilla on omia työkalujaan, joita he myyvät usein samanlaisina. Johanna voi toteuttaa nopealla aikataululla paikallista sisältöä, paikallisella kielellä ja paikallisella fiiliksellä”, Kesäläinen toteaa.

Sandvikissa tyypillinen konsulttijargoni ei uppoa.

”Johannalla on ihmisläheinen tapa puhua ja toimia. Se sopii meidän kulttuuriimme. Ihmiset ovat aidosti voineet hyödyntää opittuja asioita päivittäisessä työssään.”

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä

Olemme sinuun pian yhteydessä. Yhteydenotto menee Johanna Eskolalle ja Jouni Saariselle. Heistä nopeampi on sinuun yhteydessä tänään tai viimeistään heti seuraavana arkipäivänä.

    Yhteydenotto

    Mikäli tahdot lisätietoja, olethan yhteydessä

    Katso kaikki yhteystietomme